Over mij, Ilse Lodder

Al van jongs af aan ga ik graag met kinderen om. Als tiener paste ik regelmatig op de buurtkinderen en mijn neefjes en nichtjes. We hadden altijd groot plezier en ik vond het leuk hen nieuwe dingen te leren. Ik wist het: ik moest en zou later met kinderen gaan werken en kleuterjuf worden.

Zoektocht naar de juiste doelgroep

Tijdens mijn studie ging ik toch ineens een totaal andere kant op. Omdat ik goed ben in scheikunde en biologie, studeerde ik logischerwijs af in het laboratoriumonderwijs. Na geruime tijd op een lab te hebben gewerkt, bleef er een gevoel dat ik iets miste. Ik wilde met mensen werken en mensen helpen, maar hoe?

In 2003 gaf ik gehoor aan dat gevoel en deed de beroepsopleiding stress-counselling, aangevuld met diverse cursussen in coaching en counselling. In 2007 startte ik de praktijk Counselling Brabant en begeleidde ik mensen in moeilijke periodes in hun leven. Ik leerde hier veel van op het gebied van trainen en coachen.

Daarnaast werkte ik als vrijwilliger op een jongerencentrum, waar ik enorme voldoening uit haalde. De jongeren trokken direct naar me toe en ik vond het een voorrecht hen te kunnen steunen en plezier met hen te hebben.

Kinderen helpen staat voorop

In 2010 kreeg ik een prachtige zoon: Sam. Direct wist ik wat ik al die tijd miste: werken met kinderen! Ik stopte in 2011 met de praktijk Counselling Brabant om me te richten op het uitwerken van mijn idee.

Tijdens een opleiding tot kindercoach en met behulp van mijn moedergevoelens groeide mijn idee uit tot een plan. Ik wilde kinderen helpen in iets wat hen echt raakt en dat altijd actueel is: pesten. Op het internet vond ik de Stichting Omgaan met Pesten, waar nieuwe trainers werden gezocht. Eindelijk had ik het totaalplaatje gevonden: praktische hulp bieden aan kinderen die minder weerbaar zijn en zo pestgedrag helpen terugdringen.

De juiste keus

In 2012 opende ik Praktijk SamSam, vernoemd naar mijn zoon Sam. Ik heb er geen moment spijt van gehad en het gevoel dat ik wat mis, is verdwenen. Het is een van de beste keuzes die ik ooit heb gemaakt. Want wat is er nu mooier dan een kind te kunnen helpen en te zien opbloeien?

 

Een kind met meer zelfvertrouwen? Als ouder kun je meer doen dan je denkt!

Schrijf je nu in en ontvang het gratis mini e-book!

 

gecertificeerde praktijk omgaan met pesten mail:info@praktijksamsam.nl|tel:013-5907114|Praktijk SamSam © 2012  |  Privacy Policy

Praktijk SamSam Geregistreerd trainer Stichting omgaan met pesten 013-5907114