mee laten voeren door de golven

Wat heb ik een heerlijke herfstvakantie gehad; zonovergoten, liggend aan het strand met lieve mensen.

Even een week weg uit de dagelijkse sleur en bijkomen.

Even niet alle ballen hoog houden…niks hoeft en (bijna) alles mag.

Terugkijkend op zo’n week besef ik me vaak gestresst je soms kunt zijn door de drukte van de dag.

En alhoewel wij, in mijn ogen, echt een makkelijk kind hebben, daagt ook hij me soms wel uit en krijg ik regelmatig een spiegel voorgehouden…soms positief, soms negatief.

Je probeert het als ouder allemaal zo goed te doen; goed opvoeden, aandacht hebben, geduldig zijn, zorgen dat hij niks te kort komt….en toch merk je dat je soms niet aan je eigen verwachtingen (kunt) voldoen

Zo’n week samen weg is dan ook GOUD...alle aandacht voor elkaar en de rest gaat vanzelf

Iets wat mij in zo’n week ook weer extra opvalt is dat ik in mijn gedrevenheid hem het goede bij te brengen soms vergeet hoeveel ik van hem kan leren.

Het woord dat bij mij opkomt is LEF…Sam had het lef om gewoon een leeg podium op te klimmen en dan een lied te zingen, lef om in gebrekkig Spaans een gesprek aan te knopen, lef om in de hoge golven zich mee te laten slepen, lef om op de markt waar hij net een trommeltje gekocht had, muziek te gaan maken en zijn hoed er voor te leggen zodat hij nog wat geld ophaalt.

Dingen die ik niet durf of in de loop van de jaren verloren ben. Hij denkt niet na of anderen het stom of raar vinden; hij doet  het omdat hij het leuk vindt.

Hij heeft zelf niet in de gaten hoe vaak hij mij een spiegel voorhoudt…enige maanden geleden heb ik dankzij hem de stap gezet zangles te nemen (niks leuker dan zingen) en ook deze vakantie ben ik niet zomaar de zee  in gegaan; nee de volle 100 % heb ik me mee laten slepen door de zee…tot een bikini vol zand aan toe. HEERLIJK was het.

Niet voor niks heb ik een tekst in huis hangen op mijn kantoortje: “terwijl we proberen onze kinderen alles te leren over het leven, leren onze kinderen waar het leven om draait”

Dat kleine mannetje bewijst het met zijn lef maar weer eens

 

Posted by:

Share:

Praktijk SamSam Geregistreerd trainer Stichting omgaan met pesten 013-5907114