Bijzondere foto

Vorige week heb ik wat foto's laten maken voor mijn website en om nu eindelijk ook weer eens de lijstjes in huis te voorzien van nieuwe foto's.
Dit is 1 van de foto's die gemaakt is en vanaf het eerste moment dat ik hem zag deed de foto wat met me.
Hij ontroerde me en gek genoeg kon ik niet precies plaatsen waar hem dat in zat.
Iedere keer werd ik naar de foto getrokken en vaak sprongen dan de tranen in mijn ogen.
En gisterenavond in bed viel het op zijn plek; deze foto symboliseert heel goed hoe ik tegen mijn band met Sam, mijn zoontje, aankijk.
Ik voel me meer dan bevoorrecht dat ik zijn moeder mag zijn.
Natuurlijk kan en mag ik hem heel veel leren...ik heb hem, samen met anderen, leren lopen, praten, eten ,aankleden enz enz
Maar eigenlijk leert hij mij MINSTENS net zoveel als ik hem. Zoveel dingen die hij mij opnieuw laat ervaren, voelen...daar ben ik hem zo dankbaar voor.
Sam is een jongetje dat wel zo vrolijk in het leven staat. Daar alleen al word je blij van.
Maar bovendien weet hij ondanks zijn jonge leeftijd heel goed wat hij waard is, dat hij oke is en dat hij zich voor niks of niemand hoeft te veranderen.
Hij kan zich wat dat betreft, zeker gezien zijn leeftijd, ook al prima uiten.
Hij doet de dingen zoals hij wil en is totaal niet bezig wat anderen daar van vinden.
Houdt hij dan geen rekening met anderen en is hij dan een jongetje dat op zichzelf is? Nee, hij gaat juist erg leuk met iedereen om..een grappenmaker is het, met een heel klein hartje.

En natuurlijk ben ik vreselijk bevooroordeeld....ik heb een totaal gekleurd beeld van hem!
"Hij heeft toevallig een moeder die weerbaarheidstrainingen geeft en die zal het er wel in gestampt hebben!"
Maar dát zie ik toch even anders; natuurlijk ben ik bewuster bezig met weerbaarheid bij Sam...hij zal daar echt wel iets van mee gekregen hebben. Maar zijn blik op de dingen is gewoon positief en luchtig...hem krijg je gewoon niet gek. Hij is weerbaar van nature.

Ik weet hoe ik kinderen kan leren zich weerbaarder op te stellen. Ik ben goed in staat een kind bij de hand te nemen om hier aan te werken..
Ik kan me goed verplaatsen in hoe het is jezelf onzeker te voelen, hoe het voelt niet voor jezelf op te durven komen, hoe het voelt er niet bij te horen....want ik heb mezelf zo vaak zo gevoeld.
Nee, ik ben niet structureel gepest...nee ik ben niet beschadigd wat dat betreft...maar ik weet verdomd goed hoe het voelt je minder te voelen dan een ander.
Ik heb weerbaar gedrag aan moeten leren...het is niet iets wat ik van nature heb meegekregen. Met de komst van Sam ben ik me ook hierin verder gaan ontwikkelen; hoe kan ik anderen hierin helpen?
Hij..en alleen hij heeft dat in gang gezet...en hij versterkt mij hier ook iedere dag in..puur door naar hem te kijken! En dát is wat deze foto symboliseert!

Posted by:

Share:

Praktijk SamSam Geregistreerd trainer Stichting omgaan met pesten 013-5907114