De Stevige Stap training


Van basisschool naar middelbare school: een wereld van verschil

Achtstegroepers: zie je hen op het schoolplein van hun vertrouwde basisschool lopen, dan merk je duidelijk dat ze de oudsten zijn. Dat sommigen zich eigenlijk al een beetje te groot voelen voor al dat 'gespeel'. Ze staan wat in groepjes, trappen een balletje en zijn vooral bezig gezien te worden. Het is hun school en zij regelen alles wel even. Dat laatste jaar in groep acht zie je hen letterlijk en figuurlijk groeien.

Elke ouder ziet zijn kind graag vol zelfvertrouwen de overstap maken van het basisonderwijs naar het voortgezet onderwijs. Dit is vaak een hele overgang voor kinderen, waaraan zij best moeten wennen. Het is ook een spannende en leuke, nieuwe fase die aanbreekt en vaak weer nieuwe ervaringen met zich meebrengt. Maar wat nu als je kind er als een berg tegenop ziet en zich helemaal niet zeker voelt om die overstap te maken?

Hij of zij wordt geconfronteerd met veel nieuwe dingen zoals: andere klasgenoten, (veel) nieuwe leraren, een groot schoolgebouw en niet te vergeten het huiswerk. Is je kind onzeker en ziet hij of zij hier tegenop? Maak je je zorgen of jouw kind wel nieuwe vriendjes zal maken? De Stevige Stap training kan deze overstap vergemakkelijken.

  

Doelgroep

Scholieren uit groep 8 (11-13 jaar)

die de overstap maken naar de middelbare school en hier tegenop zien, onvoldoende sociaal vaardig zijn of een laag zelfbeeld hebben.

   

Methode

Door middel van gesprekken, spel en oefeningen leer je meer over sociaal omgaan met elkaar en hoe je dat kunt doen. Naast 'weten' en 'kunnen' wordt uitgebreid aandacht besteed aan wat jouw behoefte is ('willen') en welke manier het beste past bij jou ('zijn'). Zo vind je je eigen oplossingen die echt bij jou horen! Je leert de gevolgen van je eigen gedachten en gedrag te zien en je ontdekt hoe jij je gedrag op zo'n manier kan inzetten dat je bereikt wat je wilt bereiken.

Aan het eind van de training voel jij jezelf zekerder en heb je meer zelfvertrouwen. Je kunt contact maken en onderhouden met anderen en je hebt geleerd om jezelf op een positieve manier te presenteren en je eigen weg te vinden op de middelbare school.   

 

 

gecertificeerde praktijk omgaan met pesten mail:info@praktijksamsam.nl|tel:0416-532113|Praktijk SamSam © 2012  |  Privacy Policy

Praktijk SamSam Geregistreerd trainer Stichting omgaan met pesten 013-5907114