Sta sterk training weer van start

Het geluk van je kind staat bovenaan. We willen allemaal een kind dat veel zelfverttouwen heeft en voor zichzelf op durft te komen,

Hoe pijnlijk is het dan als je kind onzeker is, niet voor zichzelf durft op te komen en/of wordt gepest ...

Opkomen voor jezelf is ook helemaal niet zo makkelijk! Natuurlijk probeer je van alles maar vaak gaat het pesten gewoon door.

Meer dan 350.000 kinderen en jongeren in Nederland gaan dagelijks gebukt onder (ernstige) pesterijen, zo blijkt uit onderzoek. Ook nog eens 250.000 volwassenen kampen met dit probleem.

Pesten is van alle tijden en overal waar mensen samen komen bestaat een kans dat er gepest wordt.

Hoe mooi zou het zijn als je kind binnen een periode van 3 maanden:

 • Voor zichzelf op kan komen.
 • een sterke lichaamstaal heeft waardoor anderen beter op hem/haar reageren
 • zijn/haar mening durft te geven.
 • "nee"durft te zeggen
 • Het zegt als hij/zij ergens last van heeft
 • gelooft in zichzelf
 • anderen helpt en ook om hulp durft te vragen
 • ontspannen is en lekker in zijn/haar vel zit
Fotolia_83634698_Subscription_Monthly_M.jpg

 

Hoe is dit te bereiken: 

1) Leer het kind voor zichzelf op te komen

Minder weerbare kinderen weten niet hoe ze voor zichzelf moeten opkomen. Ze moeten dat dus leren. Dat leer je door heel praktische handvatten: Hoe sta je? Hoe kijk je? Wat zeg je?

 2) Zorg dat het zelfvertrouwen vergroot wordt:

Het opbouwen van je zelfvertrouwen kan erg moeilijk zijn. Een goed zelfvertrouwen kan namelijk teniet worden gedaan door een allerlei gebeurtenissen. Je zelfvertrouwen is dus best kwetsbaar, maar aangezien je het nodig hebt om je zeker, gelukkig en veilig te voelen is het erg belangrijk om aandacht aan je zelfvertrouwen te besteden. Iedereen bezit mooie eigenschappen die hij/zij in kan zetten bij verschillende situaties

3) Zoek begeleiding in het traject.

Zoals het bij veel dingen is, is het soms lastig om vaardigheden aan te leren zonder begeleiding. Het is ook niet mogelijk een pakje zelfvertrouwen met je verjaardag te vragen. Zoek een coach die gespecialiseerd is in het vergroten van het zelfvertrouwen van anderen en die je kan leren op een goede manier voor jezelf op te komen.

Ik verzorg al enkele jaren de Sta Sterk training en mogelijk is het iets voor jouw kind.

Dit is wat de Sta Sterk training voor je kan betekenen:

De methode richt zich op de drie aandachtsgebieden:

 1. Weerbare lichaamstaal: stemgebruik, gezichtsuitdrukking en lichaamshouding
 2. Zelfvertrouwen en eigenwaarde
 3. Vaardigheden / leerpunten m.b.t. onaangename situaties

Deelnemers leren d.m.v. praktische handvatten sociaal weerbaar te reageren, zodat zij kunnen omgaan met onaangename situaties zoals: non-verbaal, verbaal en digitaal pesten, buitensluiten, negeren, chanteren, roddelen. Het is een training die vooral gericht is op het zelf ervaren.

"Vertel het me en ik zal het vergeten
Laat het me zien en ik zal het onthouden
Laat het me ervaren en ik zal het me eigen maken"


Voordelen van de Sta Sterk training

 • De trainingen zijn gebaseerd op een krachtige en effectieve methode met blijvende resultaten.
 • De trainingen vinden plaats in kleine groepjes van 4 tot 6 deelnemers, waardoor er veel ruimte is voor persoonlijk contact.
 • Ook is het mogelijk om de training individueel te volgen. Hierdoor kan de training nog meer op maat worden aangeboden.
 • Het accent van de Sta Sterk training ligt op het op de juiste manier ruimte innemen en het respecteren van de grens van de ander en van jezelf. De deelnemers leren om te gaan met onaangename situaties, zoals negeren, buitensluiten, roddelen en chanteren. We hebben aandacht voor zowel verbaal als non-verbaal en digitaal pesten.
 • In de training leren we de kinderen/jongeren zelf oplossingen te vinden. Wat voor de een werkt, werkt voor de ander immers helemaal niet. Omdat de oplossingen hierdoor dicht bij henzelf liggen, zal het effect groter en blijvend zijn.
 • Ouders worden betrokken bij de trainingen door middel van 2 ouderavonden. Op deze manier kunnen zij hun kind(eren) op een goede manier ondersteunen om de vaardigheden onder de knie te krijgen.
 • De Sta Sterk training wordt inmiddels al bijna 20 jaar gegeven aan niet-weerbare kinderen. De kracht van de training is bewezen door de vele kinderen/jongeren die er inmiddels baat bij hebben gehad.


 Dit krijg je als je deelneemt aan de Sta Sterk training:

Een intakegesprek (van 30 tot 60 min) Voorafgaand aan de training wordt tijdens dit gesprek kennisgemaakt. Dit vind ik een erg belangrijk onderdeel: enerzijds wil ik kijken of ik inderdaad de juiste persoon ben om het kind te begeleiden. Anderzijds moeten jullie ook een goed gevoel bij mij hebben. Tijdens de intake gaan we de situatie schetsen zoals hij op dat moment is en we formuleren een leerwens. Uiteraard zal ik de nodige informatie geven over de training en is er alle ruimte voor vragen.

10 interactieve lessen. De lessen zijn erg afwisselend; naast een stuk uitleg zal er vooral veel geoefend worden om het aangeleerde op een veilige plaats in praktijk te brengen, Tijdens de les maak ik gebruik van rollenspelen, verhalen, creatieve opdrachten en ontspanningsoefeningen.

informatieavond voor de ouders en andere betrokkenen. Natuurlijk wil je als ouder weten wat je kind tijdens de lessen geleerd krijgt. Daarnaast is de medewerking van de ouders in het traject erg belangrijk! Tijdens de ouderavond geef ik inzicht in de lesstof en zal ik delen uit te lessen laten zien. Ook zal ik ouders tips geven hoe zij het zelfvertrouwen kunnen vergroten van het kind en waar zij mogelijk tegen aan kunnen lopen tijdens het traject. De ouderavond houd ik erg interactief waardoor er ook hier alle tijd is voor het beantwoorden van jullie vragen.

Werkboek. Na afloop van iedere les krijgen de deelnemers huiswerk mee. Dit helpt de deelnemers om te oefenen met de Sta Sterk punten buiten de training. Nieuw gedrag is lastig aan te leren en met 1 les in de week red je het niet. Er zal geoefend moeten worden en de huiswerk-opdrachten ondersteunen de deelnemer hierbij. De opdrachten kunnen bestaan uit: leesopdrachten, doe-opdrachten en maakopdrachten. De deelnemers worden zich door het huiswerk meer bewust van eigen ervaringen en mogelijke alternatieven.

Beantwoorden van vragen, telefonisch en per e-mail. Voor, tijdens en na afloop van de training kun je telefonisch en per e-mail contact opnemen met mij wanneer je met vragen zit of extra hulp of tips wilt bij een persoonlijk probleem.

 Ik start binnenkort weer met de groepstrainingen in Herpt en Tilburg. Er zijn nog enkele plaatsen vrij dus geef je snel op want vol=vol

Neem contact met me op door het contact-formulier in te vullen. Ik zal dan diezelfde dag nog contact met je opnemen. Ga HIER naar contactformulier

Posted by:

Share:

Praktijk SamSam Geregistreerd trainer Stichting omgaan met pesten 013-5907114